Wyzwanie dzień trzeci - Kolacja mistrzów


Zaskocz swojego męża, chłopaka, brata i zaserwuj mu jutro steka!

Na pewno będzie w siódmym niebie :) 

Dzisiaj na kolacje pyszny kawał świeżutkiej wołowinki przyrządzony przez naszego rodzinnego mistrza steków. Kawałek był spory, ale duże talerze trochę zakłamały proporcje. Pozostałe posiłki w ciągu dnia to jaglanka na mleku ryżowym, koktajl truskawkowy i zupa grzybowa z kluskami gryczanymi na obiad. Jutro też będzie, także zrobię zdjęcia :)

Przygotowanie steka: Rozpakuj mięso, natrzyj oliwą z dwóch stron. Następnie posyp pieprzem i zostaw na 2-4 godzin w temperaturze pokojowej. Po tym czasie w zależności od preferencji: smaż po 4 minuty z każdej strony jeśli chcesz uzyskać steka krwistego, a 5-6 minut średnio wypieczonego. Zdejmij z ognia, daj jej odpocząć i posól. 


Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Everett Wiles (Thursday, 02 February 2017 14:54)


    Hello there, I think your site may be having internet browser compatibility issues. Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it's got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful blog!

  • #2

    Isela Chaudhry (Sunday, 05 February 2017 07:38)


    I'm extremely impressed along with your writing abilities as smartly as with the layout for your blog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great weblog like this one today..